Sunday, March 23, 2014

101 IMPIAN

assalamualaikum


Kat sini cikbee nap share 101 impian yang cikbee ingin capai dalam masa
5 tahun kedepan ni. sebenarnya nak simpan sorang2 je. Tapi, Tuan Guru tidak mengizinkan.
Beliau suruh upload. Biar orang lain tahu apa ynag kita impikan.
Ok, cikbee pun upload lah kat sini..



101 IMPIAN.

Alhamdulillah, saya tuan nurhariani tuan halim sangat bersyukur
dan berterima kasih atas nikmat yang Allah kurniakan diatas
pencapaian saya sepanjang tahun ini.
Syukur Alhamdulillah..
 1 Saya sudah dapat capai RM1 JUTA dalam akaun syarikat Walid Creative Enterprise (WCE) pada 14 September 2014.
 Saya sudah consistent solat dhuha setiap hari mulai hari ini.
 Saya sudah consistent bangun solat tahajud start today.
4 Saya sudah tidak tinggal solat lima waktu.
 Saya sentiasa bercinta dengan walid dan anak2.
 Saya sudah besarkan kolam jiwa saya dengan memaafkan orang lain.
7 Saya sudah menderma sokmo2 start hari ini.
8 Saya sudah dapat menunaikan umrah bersama suami dan anak2 pada hujung tahun 2014 ini.
 Saya sudah membeli macbook air untuk kegunaan bisnes pada 2014.
10 Saya sudah membeli iMac untuk kegunaan anak2 agar mereka celik it dan tidak mudah terpengaruh dgn dunia luar awal tahun 2015.(sbgai pengenalan awal anak2)
11 Saya sudah dapat memberikan sumbangan sebanyak RM2000 kepada keempat empat ibubapa saya pada setiap bulan secara konsisten tahun 2016.
12  Saya sudah dapat menambah bilangan perkerja WCE pada bulan MAY 2014
      13  Saya sudah, memenuhi WCE cawangan kedua dengan stok pada APRIL 2014.
      14  Saya sudah saya diizinkan Allah sekali lagi hadir ke seminar DAO iaitu MMM di The Mines bersama suami pada 30 April 2014 ini.
      15   Saya sudah ada, www.syabiebieyhalym.blogspot.com menjadi domain sendiri. Bukan blogspot lagi.
1     16  Saya sudah membeli tv plasma yang paling besar dirumah ma dan ummi. Yang ada basikal skali tu.
       17  Saya sudah menyiapkan pagar dirumah ma dengan membeli cat yang ma idamkan 2016.
1    18    Saya sudah siapkan, rumah ummi sepenuhnya pada tahun 2015. Siapkan sutuh, baiki dapur, tandas, belikan semua kipas untuk diletakkan dalam bilik.
1    19     Sudah Belikan ummi set meja dapur dan set sofa yang baru.
      20  Saya sudah belikan ma kerusi urut Osim untuk dia dan pa berurut dirumah time letih.
21)                   Setiap bulan saya dan walid ke spa untuk me’reward’kan diri sendiri.
22)                   Saya sudah melangsaikan hutang2 lama saya.
23)                   Saya sudah melangsaikan yuran ikah yang tertonggak banyak bulan dah sebelum ikah keluar maahad.
24)                   Saya sudah mebeli dan menyewakan kedai dan memberikan ma dan umi kedai itu dan jadikan mereka sebagai tuan punya kedai 2017.
25)                  Setiap kali hari raya, saya sudah belikan pakaian baru kepada keempat2 ibubapa, adik2 ipar saya dan adik2 saya. Pakaian yang branded. Bukan lagi pakaian yang murah2.
26)                  Saya sudah mampu membeli emas lagi selepas habis bayar emas ansuran yang bernilai RM3k ++ ini, dec 2014. ( sebagai simpanan masa hadapan )
27)                  Saya sudah saya menghadiahkan sebuah seorang kereta import, bukan kereta Malaysia kepada keempat empat ibubapa saya. Agar mereka senang bergerak untuk ke masjid atau mendengar ceramah.
28)                   Saya suami dan anak anak ,sudah memakai pakaian yang berjenama dan berketerampilan kemas.
9)                  Saya sudah, mampu belikan ma, ummi, hayfa, qairina berutas utas gelang dan rantai tangan setiap orang pada tahun 2015.
30)                   Saya sudah membawa walid dan anak anak dan adik adik ipar serta ummi dan abah menaiki bot di The Mines bulan Jun 2014 ini bercuti.
31)                   Setiap kelahiran anak yang baru, saya sudah membelikan 2 keping emas dinar sebagai simpanan.
32)                   Saya sudah membuka cawangan WCE sebanyak 5 cawangan sebelum 2016.
33)                   Saya sudah membeli dan menaiki kereta Peugeot 508 RXH pada 2015.
34)                   Saya sudah membina sebuah masjid di setiap negeri di Malaysia pada tahun2017.
35)                   saya sudah sentiasa menyalurkan sumbangan kepada umat islam di luar Malaysia yang memerlukan sumbangan contoh Syria, Palestine.
36)                   3 tahun akan datang, saya sudah membeli kereta Jaguar Land Rover untuk bawa anak2 ke sekolah.
37)                   Saya sudah melancong dengan walid dan anak2 kelilingi dunia untuk mengenal bangsa dan budaya lain serta melihat kebesaran Allah taala.
38)                   Saya sudah melancong ke India melihat Taj mahal pada awal tahun 2015.
39)                   Saya sudah ke paris, melancong bersama walid dan anak2 pada musim salji 2015.
40)                   Saya sudah memberi hadiah perkahwinan kepada adik saya, hazim dan harith sebuah wisma kedai di kubang kerian bila mereka kawin nanti.
41)                   Saya sudah Membeli tanah dan membina rumah idaman dikelantan. Rumah kayu jati, dikelilingi kolang yang dipenuhi dengan ikan koi. Ada swimming pool dalam master bedroom. Lokasi di Bandar kota bharu/kubang kerian.  Nilai rumah RM1 juta. Bulan dec 1017.
42)                   Saya sudah hadirkan diri menambah nilai ilmu dalam bidang pelaburan SAHAM.
43)                   PROJEK 4 TAHUN. Saya sudah membuka cawangan lain selain daripada printing, saya sudah membuka cawangan seperti
44)                   (A) Walid Car (untuk eksport import kereta).
45)                   (B) Walid Chicken (menggantikan KFC agar orang Islam tak lagi ragu2 memakan ayam yg halal).
46)                   (C) Walid Consortium (pengangkutan bas atau teksi agar umat islam senang keluar Bandar atau balik kampung)
47)                   (D) Walid Cat (memastikan cat yang bermutu dan halal tanpa campuran haram)
48)                   (E) Walid Condominium (mencegah maksiat berlaku, seperti hotel2 murah lain)
49)                   (F) Walid Cosmetik (sy nak pastikan semua cosmetic sy HALAL)
50)                   (G) Walid Carpet (sy nak bantu saudara mara je yg jual karpet. Bukan dimonopoli tokseh lagi)
51)                   (H) WALID CLASS tuisyen untuk anak2 melayu
52)                   (I) Walid Publisher (saya sudah publish buku2 ilmiah dan islamik dari penulis Islam melayu)
53)                   (J) Walid Jobs ( saya sudah jadi perintis pekerjaan untuk anak2 melayu kita)
54)                   (K) Walid Canopy ( memudahkan agar adik2 dan anak2 saya senang utk buat majlis tertentu )
55)                   saya sudah membaiki jalan di kampung bakong degnan jalan tar pada 2014.
56)                   saya sudah Masuk majalah @ tv9 dan TV3 untuk berkongsi mengenai produk  dan service WCE.
57)                   Saya sudah menerbitkan sebuah Ebook yang bermanfaat pada 2014
58)                   saya sudah membeli kereta Jaguar Land Rover warna putih 2016 .
59)                   saya sudah mendermakan rm1000 untuk setiap masjid. Dan menubuhkan Walid Well untuk bersama2 menderma.
60)                   Saya sudah dinner menyambut anniversary dgn walid di restoran menara KL pada 2/2/15.
61)                   Saya sudah membeli 5 sets correle untuk perhiasan dan makan dirumah ma tahun 2015.
62)                   Saya sudah membeli 5 sets correle untuk perhiasan dan makan dirumah umi tahun 2015.
63)                   Saya sudah mengumpulkan brand Tupperware untuk simpan brg2 dapur saya pada tahun 2014.
64)                   Saya sudah membeli tayar baru kereta gen 2 hujung tahun 2014
65)                   saya sudah membeli sport rim baru kereta gen 2 hujung tahun 2014.
66)                   Saya sudah membaiki tandas dalam bilik saya tahun 2014.
67)                   Saya sudah menyiapkan pagar yang besar di rumah umi pada tahun 2015.
68)                   Saya sudah memiliki set sofa yang tercantik untuk rumah impian saya.
69)                   Saya sudah membawa ma/umi/pa/abah ke langkawi berjalan2 untuk shpping tahun 2014.
70)                   Saya sudah mempunyai tv plasma untuk rumah baru bila ia siap.
71)                   Saya sudah memiliki breast pump brand freestyle medela swing pada kehamilan seterusnya.
72)                   Saya sudah memiliki camera DSLR Nikon D3200 warna merah tahun 2014.
73)                   Saya sudah upgrade ipad mini sy ke ipad air tahun 2014.
74)                   Saya dan walid sudah memiliki iphone 5c tahun 2014.
75)                   Saya sudah membeli second imac untuk kegunaan ikah kakya dan ajit sekali dengan home wifi terlaju sebab kg bakong xda line sangat tahun 2015.
76)                   Saya sudah membeli macbook air kepada harith sekali broadband untuk kegunaan harian @ sekolah @ university.
77)                   Saya dan walid sudah ada seutas jam jenama Michael kors awal tahun 2015.
78)                   Saya sudah membeli satu kondominium di kota singa tahun 2018.
79)                   Saya dan walid sudah memjadi CREW DAO tahun 2014.
80)                   Saya sudah membeli semua buku keluaran Richworks.
81)                   Saya sudah membeli sepasang kucing jenis garfields tahun 2014.
82)                   Saya sudah membeli wisma satu sorang kpd hayfa dan qairina tahun 2018.
83)                  Saya sudah ke mekah setiap tahun bersama keempat2 ibubapa saya.
84)                   Saya sudah membeli rumah @ penthouse di US pada tahun 2018.
85)                   Saya sudah membina satu taman perumahan ang bernamakan TAMAN FATIMAH sempena nama ma tahun 2018.
86)                   Saya sudah membeli wisma ko umi senang utk dia bisness atau kutip hasil je.
87)                   Saya sudah menerbitkan buku2 soalan bahasa inggeris utk setiap tingkatan tahun 2015.
88)                   Saya sudah menjadi multimillionaire pada tahun 2019.
89)                   Saya sudah mengambil anak angkat 7 orang di Syria @ palastin pada 2019.
90)                   Saya sudha ada kereta  audi pada tahun 2017.
91)                   Saya sudah berguru dengan Hj Asri dalam bidang pelaburan tahun 2015.
92)                   Saya sudah berguru dengan IR Sofian dalam pelaburan emas tahun 2015.
93)                   Saya sudah menuntut ilmu dgn penganggur jutawam pada tahun 2015.
94)                   Saya sudah pandai melabur dalam bursa saham 2015 dan create passif income.
95)                   Saya mewakafkan 1k setiap bulan kpd masjib2 yg memerlukan.
96)                   Saya sentiasa beristiqomah dalam setiap apa kelakuan yg saya lakukan.
97)                   Saya sudah belajar bahasa arab dengan fasih.
98)                   Saya sudah memahami dan mendalami ayat2 @  maksud alquran.
99)                   Saya sudah membeli 100 naskah alquran, 100 telekung  dan agihkan ke setiap masjid diseluruh Negara.
100)              Saya sudah berhijrah, berniqab sepenuhnya dan terusan beristiqomah.
101)              Saya sudah terlampau bersyukur kerana semua impian saya telah tercapai. Alhamdulillah syukur ya Allah.

No comments: